Historie

Zo rond 1935 is het allemaal begonnen met een klein houten tentje. Passerende auto's over de smalle klinkerweg veroorzaakten een zingend geluid met hoge en lage tonen. Bij het horen van dit geluid, veranderde de huidige eigenaar resoluut de naam van 'Het Paviljoen' in de meer toepasselijke naam 'De Zingende Wielen'.

Milieunormen bestonden in die beginjaren nog niet en de combinatie 'buitenterras met benzinepomp' was heel normaal. Ronkende motoren en benzinedampen, onder het genot van een uitsmijter met een bakkie koffie...

Rond 1965 werd wegrestaurant de Zingende Wielen uitgebreid met een grote serre, een garage met smeerkuil, een BP-tankstation en een taxibedrijf. In de jaren die volgden werd wegrestaurant 'De Zingende Wielen' meer en meer een begrip in Nederland (en daarbuiten). Veel gasten passen nu bewust hun reisschema aan om onderweg het restaurant aan te doen. Ook voor nationale- en internationale truckers werd het restaurant een vertrouwd adres. Een plek waar het goed toeven is. Waar iedereen welkom is voor een ambachtelijk à la carte-gerecht, streekgebonden visgerechten, even snel een broodje bal, een stevige kop koffie met huisgemaakte appeltaart... of gewoon een praatje... Je bent welkom bij de Zingende Wielen!