Wijncursus SDEN 1 en Spijs

Cursus wijnvignet  SDEN niveau 1 

Een leuke en vooral praktijkgerichte cursus. Een kennismaking met wijn voor een ieder die beroepsmatig of privé iets van wijn wil weten.

We beginnen bij het begin, even terug naar de basis. Je leert de meest voorkomende druivenrassen kennen en maakt kennis met de belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden. We proeven verschillende  wijnen aan de hand van een proefformulier, zodat je een aantal basissmaken van de wijn leert onderscheiden en benoemen. Onderwerpen als de bekende wijnlanden, de bekende streken met hun wijnen, het serveren en decanteren van wijnen en hoe wijn wordt gemaakt, komen aan bod. Daarnaast zullen er diverse gerechten worden geserveerd en als afsluiting natuulijk een heerlijk dessert!

Er wordt les gegeven aan de hand van het boekje ‘ik weet wat van wijn ‘van Magda van der Rijst, dit wordt uitgereikt 2 weken voor de eerste les en hoeft dus niet apart te worden aangeschaft. Aan het einde van deze gezellige en leerzame cursus doe je aansluitend examen. Je ontvangt direct het landelijk erkende SDEN I  ‘wijnvignet’. (SDEN Stichting Drankenexamen Nederland)

De cursus is inclusief lesboekje, 12 wijnen, proefformulieren, heerlijke wijn/spijs gerechten tussendoor, examen en het bijbehorende diploma. De cursus is op 21 februari van 17 tot 23 uur.

Prijs: € 135,- p.p.
(
Inschrijven voor 8 februari 2020 ivm examenaanvragen)
Reserveren kan via 0227-512030